Saturday, October 23, 2010

iPad tuleb ja õppimine võib hakata lastele meeldima!

Heidit Kaio (EE) – 22. oktoober 2010

Riigi raha eest koolilaste õpikute asendamine tahvelarvutitega muudaks õppimise lastele huvitavaks ja koolikotid kergeks.

Teisipäeva hommikul kaalus mu neljanda klassi tüdruku õpikute ja töövihikute pakk 1,8 kilo. Mulle meeldib mõte, et ta oleks oma kotti pannud hoopis 600 grammi kaaluva tahvelarvuti. Koolis avaneksid sellest talle vajalikud raamatud.

Kujutan ette tulevast keemiaõpikut ja seal Mendelejevi tabelit. Näpupuudutusega avaneb ekraanil pilt voolavast elavhõbedast, kõrval arvandmed. Liigutades näppu ekraanil nagu dirigent keppi, saab kullakamakat uurida eest ja tagant. Juttu võib kuulata kõrvaklappides või ise lugeda, olulisemaid kohti arvutis alla kriipsutada ning lisada märkmeid. Tekstile lisatud videoklipilt saab vaadata keemiakatseid. Sealsamas on ka ülesanded, mis tuleb lahendada otse tahvelarvutis. Siin on raamat ja töövihik üheskoos, vajalik on vaid ühendus internetiga.

See jutt pole ulme, vaid tänane päev – sellised tahvelarvutid on poes müügil 10 000 krooni eest, raamatud on veel ingliskeelsed. Esialgu on tahvelarvutid kallid, kooliõpikutena võiksid nad olla mõeldavad 2000- või 3000kroonistena. Siis pole ka hirmu, et vargad lapsi vidina pärast ründaksid.

Loe lähemalt.

No comments:

Post a Comment